Vijesti & Blog

Kako kupiti nekretninu u Bosni i Hercegovini

Velika većina Arapa koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu po prvi put osjetiti neverovatna bliskost u ovu zemlju zbog svojih prirodnih ljepota, zelenila i planinski snijeg, ljubaznost i ljepotu svog naroda, svoje klime, ukusna hrana i pristupačne standard, i zbog svog geografskog položaja u srcu Evrope i prisustvo otomanskog islamske civilizacije. Kada je reč o bezbednosti je, uprkos ratu koji je završen prije dvije decenije, jedna od najsigurnijih europskih zemalja, za razliku od ono što bi neki smatraju za monotone sliku koju ste stvorili o njoj. Svi ovi ukazuju elementi su postali razlog i doveli su do povećanja Arapski investicija, posebno onih u Gulf, u Bosni i Hercegovini, vodeći ulaganja u nekretnine imaju riječ.

Pitanje da većina Arapa postavlja na dolasku je: Da li posjedujete nekretninu u ovoj prekrasnoj muslimanska zemlja koja je iz Beča i Venecije, samo nekoliko sati vožnje automobilom?

The answer simply is: Yes, you can own a property in Bosnia and Herzegovina through limited liability company, the company can set up with capital not exceeding € 1,000. Also, you can buy property through companies registered in Bosnia whose activity is exclusively the field of real estate. On the other hand our company El-Sagir is the only one that could allow foreigners to guarantee all the rights and benefits of the property owner, without starting a business and paying taxes.

Price of realestate in Bosnia and Herzegovina depends on the location, accessibility of services and approaches to the property, or in comparison with other European countries, the prices are quite affordable.

Konačno, dodali smo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri kupnji nekretnina u Bosni:

Kada kupujete uključuju povjerljive osobe.

Ako želite izgraditi kuću ili vile ili samo za investiranje za preprodaju, morate uključiti agencija za nekretnine registrovan za kupovinu nekretnine u Bosni kako bi se kroz to potrebne papire i dozvole.

Provjerite radi imovine, nije ista svojstva koja su kupljena za odmor i one koji su kupili za izgradnju.

Savjeti za kraj, ako imate namjeru kupiti u Bosni i Hercegovini to je najbolje vrijeme za to sada, jer cijene rastu i potražnja je u porastu, možda već sutra nećete dobiti priliku kupiti nekretninu koju ste kao.

"EL Sagir" doo Sarajevo je kompanija osnovana 2008. godine kao rezultat želje osnivača da na naše tržište dovede jedan sigurniji, efikasniji i profesionalniji način prometa nekretnina, po uzoru na najnaprednija tržišta nekretnina u inostranstvu.

engleski arapski bosanski turski

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!