Vijesti & Blog

Velika većina Arapa koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu po prvi put osjetiti neverovatna bliskost u ovu zemlju zbog svojih prirodnih ljepota, zelenila i planinski snijeg, ljubaznost i ljepotu svog naroda, svoje klime, ukusna hrana i pristupačne standard, i zbog svog geografskog položaja u srcu Evrope i prisustvo otomanskog islamske civilizacije. Kada je reč o bezbednosti je, uprkos ratu koji je završen prije dvije decenije, jedna od najsigurnijih europskih zemalja, za razliku od ono što bi neki smatraju za monotone sliku koju ste stvorili o njoj. Svi ovi ukazuju elementi su postali razlog i doveli su do povećanja Arapski investicija, posebno onih u Gulf, u Bosni i Hercegovini, vodeći ulaganja u nekretnine imaju riječ.

Pitanje da većina Arapa postavlja na dolasku je: Da li posjedujete nekretninu u ovoj prekrasnoj muslimanska zemlja koja je iz Beča i Venecije, samo nekoliko sati vožnje automobilom?

The answer simply is: Yes, you can own a property in Bosnia and Herzegovina through limited liability company, the company can set up with capital not exceeding € 1,000. Also, you can buy property through companies registered in Bosnia whose activity is exclusively the field of real estate. On the other hand our company El-Sagir is the only one that could allow foreigners to guarantee all the rights and benefits of the property owner, without starting a business and paying taxes.

Price of realestate in Bosnia and Herzegovina depends on the location, accessibility of services and approaches to the property, or in comparison with other European countries, the prices are quite affordable.

Konačno, dodali smo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri kupnji nekretnina u Bosni:

Kada kupujete uključuju povjerljive osobe.

Ako želite izgraditi kuću ili vile ili samo za investiranje za preprodaju, morate uključiti agencija za nekretnine registrovan za kupovinu nekretnine u Bosni kako bi se kroz to potrebne papire i dozvole.

Provjerite radi imovine, nije ista svojstva koja su kupljena za odmor i one koji su kupili za izgradnju.

Savjeti za kraj, ako imate namjeru kupiti u Bosni i Hercegovini to je najbolje vrijeme za to sada, jer cijene rastu i potražnja je u porastu, možda već sutra nećete dobiti priliku kupiti nekretninu koju ste kao.

Kao što ste istražiti Sarajevo, možete naći sebe pitajući se kako ljudi koji su pretrpjeli toliko stvorio takav jarke, živahna grada. Glavni grad Bosne i Hercegovine je dobio šansu da završi uništenja u 1990s, ali je odbio podržao da postane destinacija premijera putovanja i jedan od najzanimljivijih gradova u Evropi. A živi muzej, Sarajevo je ispunjen crkve, džamije, katedrale i vladine zgrade izgrađene Austro-Mađari i Turci. Također je ispunjen sa šarmom, od dahom centra grada na udoban barova i kafića i zanatskih radionica. Atmosfera selo-kao brzo čini posjetitelji osjećaju ugodno, a mnogi nađu žele da ostanu u Sarajevu mnogo duže nego što je prvobitno planirano.

Kako kupiti?

Na službenom tržištu nekretnina u Bosni i Hercegovini (u daljem tekstu BiH u daljnjem tekstu) je slična onoj u drugim razvoju ili zemlje u razvoju: high-end izgradnje, investicija i prodaje transakcije javljaju, uglavnom između multinacionalnih kompanija ili strana fizička lica imaju pristup kapitalu ili vanjskog finansiranja i uspostavljene zakonske procedure.

Agencije za nekretnine postoji samo u velikim gradovima poput Sarajeva, Tuzle itd, rukovanje uglavnom stambeni prodaje i stan i ured najam u Službenom tržištu.

The following sentence is worth to remember - because we are often advicing our clients what to buy - "Foreign investors have the same owner's rights on real estates as Bosnia and Herzegovina nationals".

Stoga - ponekad je vrlo pametan i puno lakše za kupovinu imovine u BiH. Svojstva u BiH su u principu mnogo jeftinije, troškovi života su znatno niže nego u drugim balkanskim zemljama, i dalje - možete biti u samo pola sata na prekrasnim plažama.

Permission for purchase is not required. A serious drawback in other Balkan countries is the need to apply for permission to buy - from the government. This process can drag on for 1-2 years with resultant problems in utility connection and rentals. No such requirement exists in BiH.
Proces kupnje slobodna imovina ide u nepoznatog porekla koraka:

"EL Sagir" doo Sarajevo je kompanija osnovana 2008. godine kao rezultat želje osnivača da na naše tržište dovede jedan sigurniji, efikasniji i profesionalniji način prometa nekretnina, po uzoru na najnaprednija tržišta nekretnina u inostranstvu.

engleski arapski bosanski turski

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!